Moottoriurheilun, sekä autourheilun kuninkuusluokka F1, on pitänyt vuosikymmenten valossa suomalaista kisakansaa jännityksessä. Vuosikymmenet ovat vaihtuneet, mutta suomalaiset huippukuskit sen kuin lisääntyvät. Keke Rosberg, Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen, Mika Salo, tässä vain muutama nimi mainittuna. Joku voisi vielä nostaa tälle listalle myös Keke Rosbergin pojan, Nico Rosbergin, vaikka mies virallisesti Saksan lipun alla kisaileekin.

Suomalaiset ovat äärimmäisen urheiluhullua kansaa, eikä F1 ole missään nimessä siellä viimeisten joukossa, kun puhutaan suosikkilajeista. Matti Kyllösen legendaariset selostukset MTV3-kanavalla, sekä Mika Häkkisen maailmanmestaruudet ja taistot Michael Schumacherin kanssa ovat iskostuneet syvälle suomalaisten muistikuviin. Mika Häkkisen aikana F1 nostatti suosiotaan Suomessa enemmän kuin koskaan ennen ja jopa uudesta F1 radasta Helsingissä käytiin keskustelua. F1 sarjassa kisailevat siis maailman kovimmat kuskit, maailman tehokkaimmilla autoilla. Jos ei lasketa drag-racing kilpailemista, F1 autojen huippunopeudet yltävät heittämällä yli 300km/h vauhteihin. Tämä on äärimmäisen kova vauhti, ottaen huomioon, että radalla ei todellakaan ajeta suoraa kuin hetkittäin.

Mika Häkkinen

Häkkinen on uransa jo lopettanut, mutta miehen saavuttamat kaksi maailmanmestaruutta eivät unohdu koskaan. Mika Häkkinen voitti kuninkuusluokan kaksi maailmanmestaruutta vuosina 1998, sekä 1999. Luonnollisesti Häkkinen on tänäkin päivänä ainoa Suomalainen F1-kuljettaja, joka on yltänyt kahteen peräkkäiseen mestaruuteen. Pitää muistaa, että mestaruudet tulivat vielä samana aikakautena, kun kaikkien aikojen kovin kuski, Michael Schumacher ajoi parhaimmillaan kilpaa. FIA:n Hall Of Fameen kunniajäsenenä 2017 valittu Häkkinen, onkin ajanut itsensä pysyvästi suomalaisen kilpakansan sydämiin.

Häkkinen on ollut otsikoissa myös hieman negatiivisemman julkisuuden parissa, sillä esimerkiksi miehen myrskyinen avioliitto Erja Häkkisen kanssa, on koristanut juorulehtien palstoja kauan uran loppumisenkin jälkeen. Mika on kotoisin Vantaalta, mutta asuu nykyään ökyrikkaiden suosimassa Monacossa, jossa myös ajetaan vuosittain maailman legendaarisin F1-kilpailu. Häkkinen onkin tuttu vakiokasvo Monacon yöelämässä, sekä hänet on useissa tapauksissa yhdistetty moottoripyöräjengeihin, sekä kauniisiin naisiin. Ulkonäöstään huolimatta, Häkkinen ei ole siis ujoimmasta päästä ja onkin tunnettu railakkaasta elämäntyylistään.

Kimi Räikkönen

Kimi “Iceman” Räikkönen, on myös suomalainen, F1 sarjan maailmanmestari. Räikkönen voitti toistaiseksi ainoan maailmanmestaruutensa vuonna 2007, mutta ajaa edelleen vakituisesti kilpaa, maailman kovimmalla autourheilun sarjatasolla. Räikkönen on ollut Ferrarin kuskina jo useita vuosia, eikä ihme, sillä Ferrari on tunnetusti F1-autoilusarjan ykköstalli. Italian Maranellosta tulevat, paholaisenpunaiset autot ovat yksi maailman tunnetuimmista, sekä kalleimmista tavaramerkeistä.

Räikkönen ansaitsi nimen “Iceman” oltuaan muutaman vuoden kuljettajana F1 sarjassa, sillä mies ei juurikaan ylimääräistä puhu, hymyilemisestä puhumattakaan. Myös useat radiokeskustelut kisan aikana on päätynyt julkisuuteen, jossa Kimi on suorasukaisesti kertonut tallitiimilleen, mitä mieltä on erinäisistä kilpailuun liittyvistä asioista. Parhaiten hänet tunnetaan varmasti lauseesta “Leave me alone, I know what I’m doing”. Tämä lause on pala F1 autoilun historiaa, niin maailmalla, kuin myös Suomessa. Räikkösen tiimiradiokommentteja muistetaan toki muitakin. Kimin yksityiselämä on hyvinkin erilaista kuin Mika Häkkisen, sillä Kimi tykkää olla enemmän omassa rauhassaan. Minttu Räikkösen kanssa naimisissa oleva kuski kuitenkin omistaa Suomessakin useita miljoonaluokan asuntoja sekä veneitä, mutta harvemmin päätyy ikävän julkisuuden valossa juorulehtien palstoille. Vaikka on tämäkin formulatähti juhlinut ja rellestänyt vähintään oman osansa verran.

F1 ja vedonlyönti

Suomalaiset lyövät tunnetusti vetoa mistä tahansa asiasta, mutta yksi suosituimmista lajeista on nimenomaan F1. Formuloista pääset parhaiten lyömään vetoa monien ulkomaisten pelisivustojen kautta. Erilaiset kasino- ja vedonvälittäjäsivuja vertailevat saitit kokoavat sinulle jo valmiiksi parhaimmat kertoimet eri vedonlyöntiä välittäviltä yhtiöiltä. Vedonlyöntikohteina tulet kunkin GP:n kohdalla löytämään satoja eri kohteita, joita voit esimerkiksi Räikkösen puolesta lyödä.