Urheiluvedonlyönti on erittäin mielenkiintoinen harrastus, tarjoten runsaasti jännitystä ja lisävirikkeitä omien lempilajien seuraamiseksi. Ja mikä parasta — veikkaamalla suosikkilajissasi sinulla on hyvät mahdollisuudet ansaita myös rahaa. Jos urheilu kiinnostaa ja sinulla on tarpeeksi tietämystä mistä tahansa lajista, tarjoaa se jo erinomaiset puitteet urheiluvedonlyönnissä pärjäämiseen. Urheiluvedonlyönnissä onkin aina suositeltavaa keskittyä yhteen tai pariin lajiin kerrallaan. Näin sekä syvennät tietämystäsi kyseisestä lajista ja sen säännöistä, että myös parannat huomattavasti sitä todennäköisyyttä, että myös kasvatat pelikassaasi veikkaamalla.

Me suomalaiset olemme todella intohimoisia moottoriurheilun seuraajia ja harrastajia. Verrattain pienestä väkiluvustamme huolimatta Suomesta on tullut todella monia legendaarisia moottoriuheilun taitajia sekä rallissa että formuloissa. Vaikka vedonlyönti moottoriurheilusta on vielä varsin aliarvostettu veikkausmuoto, tarjoavat yhä useammat kansainväliset vedonlyöntitoimistot mahdollisuutta lyödä vetoa myös esimerkiksi formulakisoista tai MM-rallin osakilpailuista.

Moottoriurheilun eri lajit ja luokat

Suomalaisittain merkittävimpiä moottoriurheilun lajeja ovat epäilemättä Formula 1 ja WRC ralli. Seuraamme innokkaina, kuinka Kimi Räikkönen pärjää Valtteri Bottasta vastaan tai kuinka hyvin Jari-Matti Latvalan auto pysyy radalla. Yksi eniten odotetuista tapahtumista Suomessa on alkusyksyllä ajettava perinteinen Neste-Ralli. Muualla maailmassa puolestaan Nascar, V8 ja Moto GP ovat suosituimpia vedonlyönnin kohteita. Nascaria seurataan eniten Yhdysvalloissa, kun taas V8 Supercars on suosituin laji Australialaisten moottoriurheilun ystävien keskuudessa.

Moottoriurheilun vetokohteet

Vaikka moottoriurheilu ei kansainvälisellä tasolla ole vielä kovin mittava laji, löytyy parhailta vedonvälittäjiltä jo nykyään varsin monipuoliset vetomahdollisuudet. Esittelemme alla olevassa osiossa yleisimmät moottoriurheilun vetokohteet.

  • Kausivedot: Kausivedot löytyvät takuulla jokaisen moottoriurheilulajeja tarjoavan vedonvälittäjän kohdelistoilta. Kausiveto tarkoittaa yksinkertaisesta veikkausta siitä, kenestä kuskista tulee kyseisen kauden voittaja. Useimmiten voittajaksi selviytyy kuski, joka pelaa parhaan kaluston omaavassa tallissa ja jolla on käytössään suurin budjetti. Toki kuten kaikki tiedämme, moottoriurheilukisat ovat aina yllätyksiä täynnä, ja siksi myös vedonlyönti moottoriurheilusta ei ole aina niin suoraviivaista kuin voisi olettaa.
  • Kilpailun voittaja: Voittajavedot tulevat yleensä tarjolle vedonlyöntisivustoilla jo paljon ennen itse kisaa. Kuitenkin myös kisan aikana on yleensä mahdollisuus lyödä vetoa live-vedossa.
  • Head-to-head: Head-to-head, tai lyhennetysti H2H, on vedon muoto, jossa vetoa lyödään kahden eri kuljettajan keskinäisestä sijoituksesta. Tässäkin talleilla on tärkein rooli, joten ennen veikkaamaan lähtemistä kannattaa tehdä taustatyöt hyvin ja tutustua vaikka edeltävien vuosien tilastoihin ja tuloksiin. Pidä mielessä myös kisan ajankohta, sillä eri tallit ovat vahvoja eri olosuhteissa. Esimerkiksi Lotus tunnetaan vahvana tallina, kun kisat ajetaan sadekeleillä.
  • Aika-ajot ja paalupaikat: Aika-ajoista ja paalupaikoista voidaan lyödä vetoa kaikissa F1-osakilpailuissa. Aika-ajoissa voi lyödä vetoa sekä yhden tietyn kuljettajan sijoituksesta tai H2H-muodossa kahden eri kuljettajan keskinäisestä sijoituksesta. Myös aika-ajoja on mahdollista pelata live-vetojen muodossa.

Jotkut vedonlyöntisivustot tarjoavat lisäksi mahdollisuuden lyödä vetoa siitä, minkä merkkinen tai minkä valmistajan auto kisan tulee voittamaan. Tätä veikkauksen muotoa näkee kuitenkin tänä päivänä vielä varsin harvoilla vedonlyöntiin keskittyneillä sivustoilla. Yleistyneet ovat myös kohteet, joissa veikkaaja voi lyödä vetoa esimerkiksi siitä, kuka saa kisan nopeimman kierroksen, kuinka monta kuskia selviää maaliin asti tai jopa siitä, tullaanko radalla näkemään kisan aikana turva-autoa. F1 vedonlyönnin hauskin ja jännittävin muoto on varmasti niin kutsuttu “speed row”, jossa veikataan viiden kuskin paremmuusjärjestystä.

Live-vedonlyönti on todella vauhdikas tapa seurata jo muutenkin vauhdikasta ja jännittävää urheilulajia. Kisat kestävät yleensä useimpia tunteja ja ajo-olosuhteet saattavat muuttua hetkessä, saaden monet vedonlyöjät muuttamaan taktiikkaansa. Tarkkaavaiset vedonlyöjät osaavat tunnistaa kisan tärkeimpiä yksityiskohtia, kuten esimerkiksi ylimääräisiä varikkokäyntejä ja hyödyntää tätä huomiota vedonlyönnissään.

Jos olet kiinnostunut aloittamaan vedonlyönnin F1:stä, rallista, Moto GP:stä tai V8:sta, tutustu ensin netin parhaimpiin vedonlyöntisivustoihin, joita löydät arvioituna vaikka täältä, ja saatavilla bonuksiin ja lähde vasta sitten lyömään vetoa suosikkilajistasi tai -kuskistasi.